Братя "Мангасарян" и фирма, свързана с Юлий Москов, ще популяризират вота

Братя "Мангасарян"

Фирма на двама от създателите на групата "Братя Мангасарян" ще прави разяснителната кампания на Централната избирателна комисия за президентските избори и националния референдум на 6 ноември. Консултантски услуги как да тече разяснителната кампания пък ще предостави друга фирма – собственик на "7 дни спорт". Това става ясно от решение на Централната избирателна комисия, публикувано на сайта ѝ.

Поръчката за разяснителната кампания, която ще прави фирмата на "Братя Мангасарян", е за 69 500 лв. без ДДС. "Премиерстудио Плюс" със собственици Владислав Петров, Силвестър Силвестров и Николай Мутафчиев ще изработи лого, слоган, визии и клипове за кампанията.
За поръчката оферти са подали и "Междинна станция" на Иван и Андрей, и "Продуцентски център футура вижън" на Георги Крумов, които са класирани съответно на второ и на трето място.


Трите компании са подали оферти, след като първоначално никой нямал интерес да изработи кампанията на ЦИК. Комисията удължила срока на конкурса и пратила покани за участие на 10 фирми.


"Премиерстудио плюс" има именити клиенти, правили са рекламите на държавното тото, на автомобили, на мобилни оператори у нас, има заснети и филми. През 2015 г. е правила и разяснителния клип на ЦИК за активното избирателно право.

Другата обществена поръчка е на стойност 110 000 лева без ДДС и е спечелена от "Ес Ти Би Комюникешънс" с управител Велимира Костова. Фирмата е съсобственик на "7 дни спорт - Ес Ти Би Комюникейшънс", която пък притежава "7 дни спорт" заедно с Юлий Москов. Тя е предпочетена пред една от най-известните компании в комуникационния бранш - фирма "Апра".

"Ес Ти Би Комюникешънс" ще получи 110 хил.лв. за "интегрирана комуникационна кампания, която да осигури публичност, да информира и повиши познанията и мотивацията на българските граждани" за предстоящия вот "чрез осигуряване на комплексно обслужване на публичното представяне на разяснителната кампания" и чрез "управление на комуникацията през "Фейсбук" и интернет страницата на ЦИК и организиране и провеждане на кампанията в интернет медии".

Самият съсобственик на "7 дни спорт" Юлий Москов се изявява редовно като политически коментатор в медии, контролирани от депутата от ДПС Делян Пеевски. Специализирал се е в агресивна защита на ГЕРБ, ДПС и Пеевски и безогледни атаки срещу опонентите им. Според неофициална информация трите големи национални телевизии имат препоръка да го канят като гост в различни предавания в качеството му на "независим" коментатор.

Споделяне

Още от България