Братя Уашовски вече са сестри

Лили Уашовски след промяната

Култовите филмови режисьори братя Уашовски вече са сестри. Това обяви Лили Уашовски, доскоро известна като Анди, която разкри пред чикагски вестник, че е приключила сексуалната си трансформация. Това става четири години, след като същото стори по-голямата Лана Уашовски, позната до 2012 г. като Лари, предаде Ройтерс в сряда.

48-годишната Лили Уашовски призна, че е била подтикната да разкрие промяната на пола си от журналист от британския "Дейли мейл", който настоятелно искал от нея интервю.

"Знаех, че в даден момент ще трябва да се разкрия публично. Трудно е човек да се прикрива, когато вече е транссексуален. Но преди истината да излезе наяве, исках да си избистря нещата и да се почувствам спокойна", обяснява Лили Уашовски.

В прочувствено изявление тя посочва, че "на нас продължава да се гледа като на някакви демони и злодеи, за каквито ни представят медиите."

"Да, аз съм транссексуална. И, да, направих прехода", допълва Лили. "Никой от близките ми няма проблем с това", казва още тя и специално благодари за обичта и подкрепата на съпругата си Алисия Блейсингейм, с която са заедно от 1991 г., а също и на по-голямата си сестра за примера, който ѝ е дала с излизането пред прожекторите през 2012 г.

Станалите световно известни с поредицата "Матрицата", "V като Вендета", "Облакът Атлас" и "Пътят на Юпитер"сценаристи, продуценти и режисьори Уашовски предпочитат да пазят личния си живот и рядко дават интервюта.

Те са родени в Чикаго, съответно през 1965 и 1967 г. Майка им Лин е медицинска сестра и художник, а баща им, Рон Уашовски, е бизнесмен от полски произход. Обучават се в колежи в Ню Йорк и Бостън, но още преди да завършат, се връщат в Чикаго и започват дърводелски бизнес, като едновременно с това рисуват комикси, откъдето поемат и към филмовата индустрия.

Анди Уашовски преди трансформацията си като Лили със сестра си Лана.

Споделяне

Още от Общество