Бразилия ще е домакин на световното по футбол през 2014 година

Бразилия ще е домакин на световното по футбол през 2014 година

Световната футболна централа ФИФА официално обяви във вторник Бразилия за домакин на световното първенство по футбол през 2014 година, съобщиха информационните агенции. Най-престижният футболен шампионат ще се завърне в южноамериканската страна след 62 години.

През 1950 година Бразилия бе потопена в печал след като нейния национален отбор загуби финала от Уругвай пред близо 200 000 души на стадион "Маракана" в Рио де Жанейро. След пропиления първи шанс за световна титла, “селесао” начело с Пеле печелят през 1958, 1962, 1970 година.

След това през 1994 и 2002 година те добавят още две титли към колекцията си, превръщайки се в най-успешния национален отбор по футбол в историята на този спорт.
До този момент 18 града в Бразилия са подали заявки да приемат мачове от шампионата. От тях ще бъдат подбрани между 8 и 10 града. Към този момент нито един от стадионите в Бразилия не отговаря на стандартите на ФИФА за безопасност. Тук влиза и "Маракана".

Бразилия е петата страна след Мексико, Италия, Франция и Германия, в която Световното първенство по футбол ще се проведе за втори път.

Споделяне

Още от Свят