Бразилски криминален тв-водещ убивал, за да вдига рейтинга на предаването

Бразилски криминален тв-водещ убивал, за да вдига рейтинга на предаването

Бразилската полиция разследва известен телевизионен водещ, около името на когото избухна огромен скандал. Водещият е заподозрян за организиране и участие в серийни убийства и други престъпления, извършени, за да се повиши рейтингът на неговата програма "Криминал".

Става дума за водещия на предаването по бразилския телеканал Canal Livre. 51-годишният Уолес Суза е обвинен за организирането на най-малко девет убийства, за търговия с наркотици, сплашване на свидетели и притежаване на оръжие, съобщиха бразилски медии. Заедно с него са арестувани още 15 души, сред които големият му син Рафаел и няколко колеги, които му помагали да води предаването.

Криминалната програма на Суза се ползва с огромна популярност в северния бразилски щат Амазонка. Водещият се оказвал често първи на местопрестъплението и в пряко предаване разказвал за гръмки арести и зрелищни полицейски акции. Особено ефектни били репортажите за преследвания, които се предавали от хеликоптер.

От полицията твърдят, че вече имат обяснение на какво се дължи удивителната пъргавина на Уолес Суза.

"Нашето разследване показва, че те сами са организирали престъпленията, които после са показвали в своите предавания", поясни шефът на полицията на щатската столица Манауш Томас Аугусто Кореа.

Засега полицията не разкрива подробности от провежданото разследване. Известно е, че преди да започне работа в телевизията, Суза е бил полицай, занимавал се и с политика, а след това разработил телевизионния проект съвместно с братята си Фаусто и Карлос.

Изобличаването на телевизионния водещ станало, след като признания пред полицията направил началникът на безопасността на екипа на предаването Моасир Хорхе да Коста. Той заявил, че е извършил едно убийство по искане на "предприемчивия" си шеф.

Следователите са сигурни, че за вдигане на рейтинга на криминалния бос и по съвместителство телевизионер са помагали и други килъри, които до момента не са заловени.

Самият Суза отрича всички обвинения. Неотдавна в интервю той заяви, че "всяко предаване се подготвя внимателно и с пълна отговорност".

Според адвоката на главния заподозрян прокуратурата и полицията не могат да представят доказателства, които да изобличат неговия клиент.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Какво очаквате да свърши служебното правителство?