Бразилският президент: Беше удоволствие да управлявам страната

Бразилският президент Инасио Лула да Силва, който се оттегля от поста в събота, се сбогува със сънародниците си в емоционално обръщение по радиото, съобщава в сряда португалският в. "Корею да Маня", цитиран от БТА.

Лула да Силва призова хората да подкрепят приемничката му Дилма Русеф, благодари на народа и на Бог за помощта през осемте години начело на държавата и увери, че е било удоволствие да управлява страната.

"Наруших едно табу. Всички разправяха, че ще бъде много трудно и сложно да се управлява Бразилия. Изобщо не се оказа така и дори открих, че е удоволствие", увери Лула.

Видимо развълнуван, президентът който въпреки многобройните скандали напуска ръководството на страната като държавния глава с най-голямата популярност в историята на Бразилия, отправи благодарности към народа си и към Бог.

"От дъното на сърцето си, много благодаря на бразилския народ, на всяка жена, на всеки мъж, на всяко дете, че през тези осем години ми помагаха да преобразим Бразилия".

Лула изтъкна, че е признателен на хората и на Бог, който е бил много щедър към него и му дал това, което никога не е очаквал да има: съдбата да бъде президент, да може да управлява Бразилия с мащабите, с които народът е искал да управлява.

Държавният глава заяви, че ще работи до 30 декември, защото поемайки първия си мандат бил обещал да се труди от първия до последния ден. "На 31 декември гася мотора, оставям го да изстине, за да го предам на Дилма на 1 януари, след извършена техническа проверка, за да може тя да потегли със сто километра в час", допълни той.

Споделяне

Още от Свят