Бразилският президент Болсонаро отрича, че е носител на коронавируса

След като миналата седмица се срещна с Тръмп, той заяви, че "силата на вируса се надценява"

Болсонаро заедно с Тръмп и вицепрезидента Пенс по време на вечеря във Флорида на 7 март. Зад гърба на Тръмп частично се вижда лицето на говорителя Фабио Вайнгартен

Бразилският президент Жаир Болсонаро съобщи на страницата си във Фейсбук, че не е носител на коронавируса, предаде Франс прес. "Военната болница показа отрицателен резултат за Ковид-19 при президента на републиката Жаир Болсонаро", написа той във Фейсбук.

Бразилският президент Жаир Болсонаро даде днес положителна проба за коронавирус, съобщи по-рано в петък британският в. "Дейли телеграф", като се позова на местни медии.

Според британското издание Болсонаро е станал първият световен лидер, заразил се с новия вирус.

Той бил посъветван да си направи изследване, след като неговият говорител Фабио Вайнгартен даде вчера положителна проба за вируса.

Вайнгартен придружаваше Болсонаро при неотдавнашното му посещение в Съединените щати, по време на което бразилският лидер се срещна с американския президент Доналд Тръмп.

Информацията за положителната проба на Болсонаро бе потвърдена от телевизия "Фокс нюз". Синът на Болсонаро Едуардо заяви пред "Фокс нюз", че бразилският президент ще се подложи на допълнителни изследвания, за да бъде потвърдена диагнозата му.

Преди три дни бразилският президент оцени във Флорида като невисока заплахата от новия коронавирус и се опита да омаловажи последиците от удара, понесен от борсите в цял свят.

"Според мен разрушителната сила на този вирус се надценява", увери той.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Колко време давате на новия парламент?