Бразилският президент обяви, че има коронавирус

Жаир Болсонаро

Бразилският президент Жаир Болсонаро, който от началото на пандемията непрекъснато омаловажава коронавируса, обяви, че е дал положителен тест за Covid-19.  Той съобщи новината в интервю за няколко телевизии.

Това е четвъртият тест на бразилския президент, който досега е описвал вируса като "лек грип".

Шейсет и пет годишният Болсонаро каза, че е започнал да се чувства зле в неделя. Имал е висока температура, кашлица и се чувствал отпаднал. В понеделник се влошил и решил да се подложи на тест. Вече обаче бил "много добре", след като е започнал лечение. Той потвърди, че приема хидроксихлорокин и азитромицин.

От началото на пандемията той подценява риска от заразата, оприличавайки я като лека настинка. Той дори критикуваше местните власти, че предприемат мерки, които пречат на икономиката , а медиите – че всяват паника. В понеделник обаче държавният глава каза, че трябва да се въведе носенето на маски на обществени места.  

Болсонаро каза също, че е отменил предстоящо свое посещение в щата Баия.

Смъртните случаи, свързани с коронавируса, в Бразилия вече са над 65 000, а заразените са над 1.6 млн. души, което я прави втората държава с най-много случаи след САШ..

Споделяне

Още от Свят