Бразилското правителство замесено в скандал с хотел за секс

Номинираният за следващ министър на туризма в Бразилия е похарчил над хиляда долара от държавния бюджет, за да плати разходите на тържество в хотел, използван обикновено за сексуални контакти, разкри бразилски вестник, цитиран от Ройтерс.

В статия на първа страница в. "Ещаду де Сао Пауло" пише, че 80-годишният Педро Новаиш организирал партито в хотел "Пусада Карибе" през юни, докато е бил все още депутат в долната камара на парламента. Сметката за 2 156 реала (1 268 долара) Новаиш пратил на счетоводството на Конгреса, твърди вестникът.  

Хотелите, в които се плаща на двойка и на час, се използват за секс и са нещо обичайно в Бразилия. Вестникът помести снимка на стаята, наета от Новаиш - тя е с розови стени, има кръгло легло, басейн и сауна. 

"Ещаду де Сао Пауло" цитира Новаиш, който твърди, че е използвал парите от бюджета, за да настани в хотела съветници и политически съюзници. Той все пак признал, че не е било редно да праща сметката на Конгреса и описал действията си като "грешка, която ще бъде поправена".

Въпреки че в скандала е замесена второстепенна фигура в бъдещото правителство на президентката Дилма Русеф, бразилците са особено чувствителни към дори най-малките обвинения в корупция, откакто скандалът с купуване на гласове през 2005 г. едва не свали от власт президента Луис Инасио Лула да Силва, припомня Ройтерс.

Споделяне

Още от Свят

Одобрявате ли решението за частичен локдаун?