БРБ поиска да се разследва дали убиецът на Хайрула е действал сам

Да се провери хипотезата дали Дениз Фаик - убиецът на председателя на общинската структура на НДПС в Момчилград Ахмед Хайрула, е действал сам, настояха от Българския републикански блок на среща с главния секретар на МВР Бойко Борисов в събота.

Основната тема на срещата е било убийството на Хайрула, обясни Кръстьо Петков, съпредседател на блока.

По думите на Петков ръководството на блока не се съмнява, че Фаик е физическият извършил на убийството, тъй като вече са получени доказателства за това. Той изрази задоволство от работата на МВР по случая.

До този момент т. нар. физически извършител няма сериозен мотив и няколко пъти е сменял показанията си, каза другият от съпредседателите на блока - Гюнер Тахир (НДПС). До изясняването на случая в съда ние ще продължим да смятаме, че може да има и друг мотив, заяви Тахир.

Според ген. Борисов няма спорове за начина, по който МВР е действало. "Аз съм уверил, че това, което прави регионалната дирекция, е обективно и правилно и по това нямаме спор", добави той. По думите му за МВР е ясно, че в лицето на БРБ няма противници.

Ахмед Хайрула (44 г.) беше намерен мъртъв на 1 декември т. г. в района на село Балабаново, община Момчилград. Председателят на общинската структура на Националното движение за права и свободи (НДПС) в Момчилград е бил убит с 9 куршума от пистолет "Байкал".

На следващия ден след убийството в Кърджали ген. Борисов съобщи, че непълнолетният 17-годишен Дениз Фаик е извършителят на убийството на Ахмед Хайрула.

Споделяне

Още от България