Брендо отказа да дава обяснения в началото на делото си в Италия

От Софийската градска прокуратура отказват изявления за отвличането на дъщеря му

Сн. БГНЕС

Евелин Банев-Брендо отказа да дава обяснения по време на първото заседание по делото си в Милано, Италия, по което обвинен за участие в крупен трафик на кокаин от Латинска Америка към Европа.

Процесът върви при затворени врата по съкратената процедура, по искане на общо 14-те подсъдими. Тя предвижда разпит на само някои от свидетелите, както и възможност при постановяване на осъдителни присъди, съдът да намали размера им.

Междувременно от Софийската градска прокуратура (СГП) категорично отказаха да дават изявления за хода на разследването на отвличането на 10-годишната Лара, дъщеря на Брендо. Тя бе похитена от трима маскирани и въоръжени мъже във вторник сутринта пред дома ѝ в района на резиденцията в Бояна.

В отсъствието на градския прокурор Николай Кокинов заместничката му Маргарита Немска дори се разгневи на ироничен въпрос на журналист – дали не се пропуска ценно време, тъй като от крими сериалите се знае, че първите 48 часа са ключови, а от отвличането на момиченцето вече минаха почти три дни.

"Явно филмите могат да ви дадат по-достоверна информация! Тогава гледайте филми", тросна се Немска.

На специален, но формален, брифинг от СГП отчетоха добра работа през миналата година и се похвалиха, че е намалял броят на поисканите от прокурорите специални разузнавателни средства. Няма обаче статистика дали те са станали годно доказателство пред съда.

През 2012 година столичните прокурори са били особено натоварени, стана ясно от отчета, представен от Немска: "Най-вече в стопанския отдел, в който се разглеждат най-важните за страната дела, с изключителна правна сложност, което изключва и една прецизна работа, тъй като приоритет е произнасянето в срок."

Без коментар остана и съмнението, че отсъствието на Кокинов е заради проверка срещу него за нарушаване на принципа на случайното разпределение на делата.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?