Бриго е “обречен” на балотаж, чуха червени симпатизанти

Бриго е “обречен” на балотаж, чуха червени симпатизанти

Бриго Аспарухов е кандидатът, който категорично е обречен да отиде на балотаж, заяви близкият до БСП социолог Михаил Мирчев във вторник пред червени членове и симпатизанти на предизборна среща с кандидат-кмета на БСП Бриго Аспарухов. По думите на Мирчев е “илюзия”, че кандидатът на десния “Алианс за София” Мартин Заимов има равни шансове с Бриго Аспарухов да се изправи на втори тур срещу Бойко Борисов.

 “Важно е Бойко Борисов да бъде победен в София. Това е залог за бъдещето не само за София, но и за България”, заяви Мирчев. Той цитира данни на собствената си агенция, според които от юни до септември тазци година рейтингът на Бойко Борисов е спаднал с 10% - от 44 на 34%. От септември досега рейтингът му продължава да пада и към момента е около 30%. Ако се засили активността на БСП в следващите дни до изборите, подкрепата за Бойко Борисов няма как да не падне още, заяви Мирчев за радост на червените симпатизанти.

Той допълни, че между 20 и 25% от имащите право на глас са заявили, че ще решат кого да подкрепят в последните дни преди вота на 28 октомври. Има вероятност на балотажа “да се произведе позитивен ефект от цялата предизборна нестандартна ситуация”, заяви Мирчев.

 

 

Споделяне

Час Пик

Фиксинг
25 февруари 2021
EUR 1.9558
USD 1.6103
CHF 1.7734
GBP 2.2734