Бриго е “обречен” на балотаж, чуха червени симпатизанти

Бриго е “обречен” на балотаж, чуха червени симпатизанти

Бриго Аспарухов е кандидатът, който категорично е обречен да отиде на балотаж, заяви близкият до БСП социолог Михаил Мирчев във вторник пред червени членове и симпатизанти на предизборна среща с кандидат-кмета на БСП Бриго Аспарухов. По думите на Мирчев е “илюзия”, че кандидатът на десния “Алианс за София” Мартин Заимов има равни шансове с Бриго Аспарухов да се изправи на втори тур срещу Бойко Борисов.

 “Важно е Бойко Борисов да бъде победен в София. Това е залог за бъдещето не само за София, но и за България”, заяви Мирчев. Той цитира данни на собствената си агенция, според които от юни до септември тазци година рейтингът на Бойко Борисов е спаднал с 10% - от 44 на 34%. От септември досега рейтингът му продължава да пада и към момента е около 30%. Ако се засили активността на БСП в следващите дни до изборите, подкрепата за Бойко Борисов няма как да не падне още, заяви Мирчев за радост на червените симпатизанти.

Той допълни, че между 20 и 25% от имащите право на глас са заявили, че ще решат кого да подкрепят в последните дни преди вота на 28 октомври. Има вероятност на балотажа “да се произведе позитивен ефект от цялата предизборна нестандартна ситуация”, заяви Мирчев.

 

 

Споделяне

Още от България