Британец спретна екшън като от "Последният ергенски запой" в Слънчев бряг

Пронизаното БМВ от мотокара, каран от британеца

Тридесетгодишен англичанин вкара в истински филм българското МВР в понеделник вечерта в Слънчев бряг. Какво е друсал Д.К. от Кеймбридж все още не е ясно, но това, което е успял да свърши за близо час, е наистина впечатляващо и достойна конкуренция на сюжета на филма "Последният ергенски запой".

Първо той е откраднал мотокар и решил да си направи веселото из курорта. Около 23 часа вечерта е започнало и преследване с полицията. Бретанецът успял да премине с мотокара през заключен с метални врати портал на складова база. После е минал и през бус "Форд Транзит", а после и през БМВ.

Пристигналите на място полицаи опитали да го задържат, но той ги заплашил с 30-сантиметров гаечен ключ. Единственият успех на полицията от преговорния процес е, че човекът рязко сменил тактиката си и започнал да се удря с ключа по собствената си глава. След няколко стабилни удара той побягнал.

Краткото преследване е било увенчано с нов неуспешен опит за задържане. Англичанинът нападнал единия от полицаите с гаечния ключ. Наложило се друг полицай да стреля по него със стоп-патрони, но и това не помогнало. Мъжът е бил улучен от стоп-патроните в краката, но изобщо не е реагирал на болката.

Така Д.К. побягнал към близка бензиностанция, влязъл в нея и започнал да замеря полицаите със стъклени бутилки с алкохол, които намерил по рафтовете.

Докато част от полицейския екип извеждал трите уплашени от ситуацията служителки на бензиностанцията, други опитвали да отвлекли вниманието му, използвайки прахов пожарогасител. Англичанинът имал отговор и на това. Той влязъл в кухненското помещение и излязъл въоръжен с два големи ножа.

Полицията в Слънчев бряг се видяла в чудо. Тогава било взето стратегическото решение да се повикат от Бургас служители от специализираните полицейски сили и пожарникари. Едва спецполицаите са успели да заловят героя на вечерта, а може би и на годината в Слънчев бряг – курорт, видял много героизъм.

За усмиряването на Д.К. са били необходими пет чифта белезници.

След задържането му е установено, че той е от Кеймбридж. Пристигнал е у нас на 21 септември с организирана екскурзия. Д.К. е тренирал активно за участие в ММА боеве.

В момента той се намира в бургаската болница при засилени мерки за сигурност. Взета му е кръв за химичен анализ за наличие на наркотици или други упойващи вещества.

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?