Британец, заразил още десетима с коронавируса, се е възстановил напълно

Стив Уолш

Британски бизнесмен, предал коронавируса на още десетина души, най-вече във френските Алпи, заяви, че напълно се е възстановил, предаде Франс прес във вторник.

Стив Уолш, жител на Хоув в Англия, се заразил с вируса по време на конференция в Сингапур.

На връщане за Великобритания той отседнал за няколко дни в зимен курорт във френските Алпи, където заразил няколко други британци. Петима от тях били хоспитализирани във Франция, а един - на испанския остров Майорка.

След като се върнал във Великобритания, Уолш заразил най-малко още пет души с коронавируса, включително двама лекари. Един от тях работи в болница в Брайтън, която е затворена.

"Дължа благодарности на Националната здравна служба за помощта и грижите. Напълно се възстанових и мислите ми са с тези, които са се заразили с коронавируса", заяви Уолш в комюнике от лондонската болница, където все още се намира под карантина.

Той каза, че се е свързал със здравните власти, веднага щом осъзнал, че се е заразил с коронавируса. "Те ме посъветваха да стоя изолиран в болничната стая, въпреки липсата на симптоми, а след това да стоя изолиран в дома си".

"Докато се потвърди диагнозата, бях настанен в изолирано отделение в болницата, където все още се намирам, като предпазна мярка, а семейството ми също беше помолено да остане изолирано", каза той.

Споделяне

Още от Свят