Британецът педофил остава в ареста

Британецът педофил, задържан в неделя във Велико Търново, остава в ареста, съобщи бТВ. Прокуратурата удължи мярката на 63-годишния чужденец на 72 часа, докато съдът разгледа искането за постоянното му задържане.

Чужденецът, който около година е блудствал с децата, е обвинен по член 157 от Наказателния кодекс – за сексуални действия с малолетни от същия пол. За това престъпление се предвиждат от 2 до 6 години затвор.

Засега няма данни мъжът да е част от педофилска мрежа. Той вече веднъж е излежавал ефективна присъда за педофилство в родината си.

За двугодишния си престой у нас е успял да склони към финансова зависимост само едно семейство. Родителите, с чието знание мъжът е блудствал със синовете, им са освободени. Предстои да се реши дали майката и бащата деца ще бъдат лишени от родителски права.

Двете момчета – на 11 и 12 години и шестгодишната им сестричка бяха под полицейска закрила. В понеделник братчетата бяха настанени в социален дом. В дом е настанена и 6-годишната им сестричка.

Англичанинът пристига преди две години в с. Стамболово, където се запознал с ромското семейство. Чужденецът плащал битови разходи на безработните родители, купувал подаръци на момчетата, които вземал през почивните и празничните дни във Велико Търново, където живеел. Наскоро купил на семейството къща в по-близкото до Велико Търново село Водолей.  

Споделяне

Още от България

Кой е най-добрият вариант след падането на кабинета "Петков"?