Британи Мърфи починала от усложнена пневмония

Британи Мърфи починала от усложнена пневмония

Американската актриса Британи Мърфи е починала от пневмония, но е можело да бъде спасена, ако е била прегледана от лекар навреме, сочат резултатите от приключилото следствие в Лос Анджелис, предаде ББС в петък.

За смъртта ѝ обаче са допринесли и анемията, предизвикана от недостатъчно желязо в организма, и прекомерно използване на обезболяващи, довели до отравяне на кръвта, каза говорителят на занимаващата се със случая служба Крейг Харви.

Той уточни, че всички медикаменти, които тя е приемала, са били по лекарско предписание. Повече подробности ще бъдат съобщени след две седмици, когато бъде приключен напълно докладът.

Британи Мърфи почина през декември миналата година на 32-годишна възраст, след като колабира в дома си в Лос Анджелис, но в болницата не успяха да я спасят.

Липсата на достатъчно желязо в организма е най-често срещаната анемия и се предизвиква от диета.

Съпругът на Мърфи Саймън Монджак и майка ѝ Шарън Мържи заявиха, че в деня преди да почине актрисата е проявявала симптоми, подобни на тези на грип.

Монджак каза пред АП, че в последния месец от живота ѝ на съпругата му са изписвани няколко медикамента, сред които и такива против неразположение и пристъпи.

Мърфи е най-известна с ролите си в "Баровки+, “Град на греха“, Осма миля“, също така даде гласа ни редица анимационни филми.

Споделяне

Още от