Британска компания ще отдава под наем апартаменти в "Сан Стефано Плаза"

Британска компания ще отдава под наем апартаменти в "Сан Стефано Плаза"

"Сан Стефано Пропърти Дивелопмънт" постигна споразумение с британската компания "Клийвс" (Cleves) за отдаване под наем и управление на апартаменти в комплекс "Сан Стефано Плаза".

"Клийвс" пое ангажимента по интериорния дизайн, проектния мениджмънт и последващото отдаване под наем на 31 от апартаментите в комплекса (с 1 до 4 спални), разположени в централната жилищна сграда на "Сан Стефано Плаза", съобщиха от британската компания.

"Това е прекрасна сграда, на изключително добро място, което я прави много подходяща за клиентите на "Клийвс". Работим съвместно със „Сан Стефано Пропърти Дивелопмънт“, за да завършим апартаментите в съответствие с обичайните ни високи стандарти и се надяваме скоро да направим официално откриване. Това ще е едно страхотно ново попълнение към портфейла на компанията ни", коментира Петър Дяков, генерален директор на "Клийвс".

"Избрахме партньорството с "Клийвс", защото тяхната фирмена история и клиентската им база ни дават увереност, че тази сграда ще бъде управлявана и отдадена под наем в съответствие с нашите високи изисквания. Надяваме се на успешно сътрудничество", каза инж. Николай Караянев, изпълнителен директор на "Сан Стефано Пропърти Дивелопмънт",

Това е знаково споразумение на пазара на средно висок и висок клас жилища в столицата, се казва в съобщение на българския офис на консултантската компания "Колиърс" (Colliers International), която е била съветник при реализирането на сделката.

Споразумението е в резултат на положителните очаквания за бъдещето на пазара на наеми в столицата, посочват от "Колиърс". Наред с редица други фактори, за него допринасят председателството на Съвета на ЕС, разрастването на аутсорсинг сектора, който привлича все повече чужди граждани към страната ни, както и ръста на туристи в София. Българската столица е в топ 3 на европейските градове с най-висок ръст на чуждестранните туристи през периода 2009 - 2016 г., по данни на Мastercard.

"Сан Стефано Плаза" е многофункционален комплекс, който беше построен на мястото на някогашната бирена фабрика на братята Прошек в центъра на София в близост до Орлов мост, Докторската градина и Софийския университет. Състои се от жилищна част с над 110 апартамента, търговски център, първокласни офиси и подземен паркинг. Комплексът разполага с учебен център, търговска част, зона за хранене, фитнес и спа център и паркинг.

Постигната е здравословна среда с висока дневна осветеност чрез изпълнени автоматизирана слънцезащита, външна шумозащита, термографско изследване на сградната обвивка, фотоволтаична инсталация на покрива, захранваща зарядна станция за електромобили в паркинга, резервоар за дъждовни води за поливане на зеленината.

Проектът притежава сертификат за устойчиво строителство BREEAM 2013 с оценка "Отличен" (Excellent), който гарантира по-ниски разходи при експлоатация и по-здравословна заобикаляща среда за живущите и посетителите в комплекса.

Британската компания "Клиийвс" е инвеститор със създаден портфейл от над 100 собствени апартамента в 6 сгради на територията на София, които управлява и отдава под наем за жилищни нужди. Клиенти на компанията са големи мултинационални фирми и посолства, на които предлага както краткосрочно настаняване, така и дългосрочни наеми. Опитът и историята на компанията през последните 10 години на пазара на недвижими имоти в София я превърнаха в разпознаваем и предпочитан партньор за наем на жилища.

Споделяне

Още от Бизнес