Британска мафия във Франция прехвърля мигранти отвъд Ламанша

Британска мафия във Франция прехвърля мигранти отвъд Ламанша

Британска мафия в Северна Франция е организирала канал за прехвърляне на мигранти от Близкия изток и Северна Африка отвъд Ламанша - във Великобритания. За този бизнес информира в петък Би Би Си.

Според кмета на френската комуна Тетегем Франк Дерен, нелегалните, запътили се към Обединеното кралство, в крайна сметка попадат там с коли с британски номера.

Престъпниците, действащи край френския град Дюнкерк, където има бежански лагер, крият своите "клиенти" в камионите, превозващи стоки.

Мигрант съобщи за Би Би Си, че е изхарчил 15 000 британски лири (23 400 долара) в опит да стигне до Великобритания - 12 хиляди лири за пътуване до Франция и още 3 хиляди за каналджии, обещали да го прехвърлят през Ламанша.

Престъпниците имат навика да носят оръжие и често заплашват мигрантите, които не са склонни да приемат условията им.

Британски медии съобщиха по-рано, че френските власти ще засилят полицейското присъствие в Дюнкерк на брега на Ламанша заради подозрения, че група британци подпомагат нелегални, решили да проникнат в кралството.

Париж се опасява Дюнкерк да не стане нова проблемна точка на картата подобно на Кале, където са изпратени значителни сили, за да възпрепятстват незаконното влизане във Великобритания.

Споделяне

Още по темата

Още от Европа