Британската полиция смята, че изчезналата Мадлин Маккан може да е жива

Мадлин Маккан, сн. БГНЕС

Момиченцето Мадлин Маккан, която изчезна по време на семейна почивка в Португалия преди пет години, може да е жива, обяви в сряда британската полиция, цитирана от Асошиейтед прес.

Полицията в Лондон каза, че продължава разследването по случая. Момичето изчезна малко преди четвъртия си рожден ден през май 2007 година. Органите на реда смятат, че има вероятност Мадлин да е жива, но не отхвърлят и възможността тя да е мъртва.

Португалската полиция прекрати своето разследване през 2008 година, но Скотланд ярд иска то да бъде възобновено. Екипът, ръководен от главен инспектор Анди Редуд, преглежда всички събрани досега доказателства от британската и португалската полиция, както и от частните детективи, наети от родителите на Мадлин, пише БТА.

Полицията ще разпространи нов електронен портрет на момичето, което сега трябва да е на девет години, ако е живо.

Изчезването на Мадлин привлече вниманието на световната общественост отчасти поради това, че в един момент родителите ѝ Кейт и Джери Маккан бяха разпитвани от португалската полиция като заподозрени по случая. В крайна сметка отпаднаха всички подозрения към тях.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Къде му е мястото на Бойко Борисов?