Британски депутат на война срещу "антисоциалните" чайки

Британският депутат Дон Фостър призова да се предприемат мерки за контрол на увеличаващия се брой чайки в градовете, съобщи ББС. Според Фостър чайките представляват сериозен проблем за гражданите, туристите и бизнеса.

Фостър е представител на либералдемократите от град Бат и ще използва отложен дебат в парламента, за да призове министрите да погледнат на въпроса сериозно. Според него чайките са "антисоциални, шумни и в някои случаи агресивни".

Министерството на околната среда отбеляза, че местните органи имат правомощия да вземат мерки срещу чайките и вече са призовали хората да не ги хранят. Чайките са сред птиците, които могат да бъдат убивани от упълномощени за това лица при условие, че останалите методи за борба с тях са неефективни или непрактични. Общините харчат все повече средства за справяне с проблема без особени резултати. Сред методите са покриване на покривите с мрежа, за да не могат чайките да правят гнезда; замяна на яйцата им с камъни с подобен цвят или използване на ястреби, които да ги прогонват.

Споделяне

Още от Свят