Британски депутат: Не трябва да плащаме помощи на българи и румънци

Британският депутат от управляващата Консервативна партия Марк Реклис заяви, че на хората, които не са жители на Великобритания, не би трябвало да се дават помощи за деца, и че би трябвало да се промени политиката за данъчни кредити за имигранти, съобщи Би Би Си.

В предаване по Би Би Си същевременно Реклис се изказа за премахването на ограниченията за имигранти от България и Румъния във Великобритания от следващата година.

Той заяви, че не е сигурен дали евентуална отрицателна рекламна кампания би спряла потенциалните имигранти от България и Румъния да се отправят към Великобритания.

Във включване от София за същото предаване бившият български министър-председател Сергей Станишев каза, че няма да има наплив от българи във Великобритания след премахване на ограниченията за имиграция.

Според Станишев, който е председател на Партията на европейските социалисти, предупрежденията за значително увеличаване на броя на имигрантите от България и Румъния от догодина нямат реално покритие и са по-скоро плод на вътрешнополитически страхове.

Той отказа да прогнозира колко българи може да се отправят към Великобритания, но посочи, че през 2010 г. на острова е имало 35 000 българи, от които само 600 са били безработни.

"Всички ние даваме нещо на Европейския съюз, всички ние се облагодетелстваме от това и мога да ви уверя, че съм напълно сигурен, че няма да има наплив от български имигранти във Великобритания", заяви Станишев.

Споделяне

Още по темата

Още от Европа