Британски вестник се усъмни в мотивите за амнистията на Майкъл Шийлдс

Решението на Джак Стро да освободи фен на "Ливърпул", обвинен в опит за убийство в България, беше подложено на съмнение от данните за сериозни пропуски в "признанието" на друг човек за престъплението, съобщи в събота вестник "Сънди таймс", цитиран от български меди.

Майкъл Шийлдс беше освободен този месец, след като министърът на правосъдието Джак Стро му даде кралска амнистия с довода, че устните и писмени показания на друг фен, Греъм Санки, са го убедили, че Шийлдс е "морално и технически невинен".

Сега става ясно, че Санки е коментирал пред адвокатите си по време на признанието, че признава за престъплението, защото се страхува за живота си, след като е получил заплахи от поддръжници на Шийлдс.
Новите доказателства обаче сочат, че признанието на Санки, че е атакувал българския барман Мартин Георгиев преди четири години, няма никаква стойност.

Санки е казал на правния си съветник Дейвид Кируън, че се страхува за живота си заради заплахите за насилие от поддръжници на Шийлдс, ако не признае публично, че е нападнал Георгиев. Семейството на Санки също е било заплашвано, пише още вестникът.

Споделяне

Още от Европа