Британски вестник видя милиони българи да прииждат на пълчища към Острова

Британски вестник видя милиони българи да прииждат на пълчища към Острова

Британският вестник "Дейли експрес" публикува в неделя кореспонденции от София на Марко Джананджели под заглавие "Милиони българи, тънещи в бедност, искат да се преселят във Великобритания" и "България - смесица от бедност и корупция".

Кореспондентът е придружавал при посещението му миналата седмица в България евродепутата и заместник-председател на дясната популистка Партия за независимост Пол Нутъл, който искал да провери дали са преувеличени слуховете, че огромен брой мигранти гледат към Великобритания.

Вестникът твърди, че четири милиона българи биха се преместили във Великобритания, след като паднат ограниченията догодина.

"Дейли експрес" цитира национално проучване на телевизия бТВ, според което 54 на сто от запитаните 4400 души биха напуснали страната си, тънеща в бедност, за да потърсят по-добър живот във Великобритания.

Във връзка с това Нутъл заявява: "Когато обаче дойдат в Обединеното кралство и се сблъскат с нашата младежка безработица, достигаща 22 на сто, те ще разберат, че не е толкова лесно да се намери работа. И тогава им остава само едно - социалното подпомагане. А то е последното, което нашата страна може да си позволи пред прага на нова рецесия".

В кореспонденциите е описано посещението на британския евродепутат в ромския квартал на София Факултета. "Това не е Третият свят. Това е България, най-новата добавка към европейската мечта. /.../ Това е район с площ по-малко от една квадратна миля, в който живеят наблъскани 55 000 роми, само на три мили от сградата на парламента и центъра на София, където българският елит парадира с охолство и луксозни мерцедеси и поршета", пише Джананджели.

Споделяне

Още от Свят