Британски визи давани срещу секс услуги

Разследване във връзка с твърдения на лондонският таблоид “Сън”, че някои служители от имиграционните служби издавали по-лесно визи на жени, от които получавали секс услуги, започна британското вътрешно министерство. Това предаде във вторник Франс прес.

В репортажа си “Сън” цитира бивш служител от имиграционен център в лондонското предградие Кройдън, който напуснал работата си преди четири години, отвратен от действията на свои колеги.

Някои от служителите разглеждали с предимство документите на жени, които харесвали, оставяйки другите да чакат часове наред.

Едно момиче казва, че служител от имигрантските служби посетил апартамента му. Двамата спали заедно и момичето получило безсрочна виза, с която останало във Великобритания. Жени от Бразилия пък получавали без причина визи с по-дълъг срок от мъжете, които ги съпровождали.

Бившият служител решил да напусне, след като получил заповед да дава предимство на кандидатите за имигранти от Източна Европа пред тези от Индия. "Тогава изгубих цялото уважение към работата си", твърди той.

Обвиненията са тежки и ще имам грижата да бъдат разследвани както трябва, реагира след публикацията в “Сън” Тони Макнълти, държавен министър за гражданството, имиграцията и националността в британското вътрешно министерство. До края на разследването ще е неуместен какъвто и да е допълнителен коментар, но категорично не бих извинил подобно поведение на персонала, добави той.

Споделяне

Още от Свят

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?