Британските консерватори се опитват да привлекат избирателите на Фараж

Борис Джонсън (в средата) заедно с министър Майкъл Гоув (ляво) и депутата Джейкъб Рийс-Мог (дясно)

Повечето британски издания в четвъртък акцентират върху изявленията на лидера на Камарата на общините Джейкъб Рийс-Мог на публична проява в редакцията на вестник "Телеграф" вчера.

"Телеграф" цитира призива на Рийс-Мог към гласоподавателите на Партията на Брекзита на Найджъл Фараж да се приобщят отново към консерваторите, след като Обединеното кралство напусне ЕС.

Видният консерватор, който има за задача да прокарва политиката на правителството в парламента, дал висока оценка на Фараж като най-важната политическа фигура извън парламента през последните 30 години и като човек, на когото привържениците на Брекзит "дължат много".

Същевременно Рийс-Мог напомнил на поддръжниците на консерваторите и на Партията на Брекзита, че те искат едно и също нещо - излизане от ЕС - но при разделяне на гласовете рискуват да помогнат на лейбъристите да спечелят парламентарните избори. Вот за Партията на Брекзита би бил "на практика вот за Джереми Корбин", предупредил той.

Таблоидът "Експрес" подчертава прогнозата на Рийс-Мог, че Фараж ще заеме правителствен пост. На въпрос на водещия журналист дали Фараж би заел някакъв пост в кабинета на премиера Борис Джонсън, Рийс-Мог отговорил: "Той [Фараж] промени Обединеното кралство както никой друг, който никога не е бил в парламента. Нямам предвид Европейския парламент; имам предвид правилния парламент, британския парламент".

Споделяне

Още от Европа

Колко време давате на новия парламент?