Британските медии прогнозират окончателно изключване на Славков от МОК

В спортните си рубрики, не непременно на видно място, британските вестници съобщават за решението на МОК да отстрани Иван Славков до приключване на вътрешното разследване, предаде ББС.

С решението си МОК се опитва да пресече поредния скандал "гласове срещу пари", хвърлил сянка върху Олимпийките игри в Атина, започващи в петък, пише "Обзървър". Акредитацията на Славков за Олимпиадата е отнета и е твърде вероятно да бъде изключен от МОК, прогнозира вестникът и посочва, че Славков два пъти вече е бил разследван за твърдения за корупция.

През 2000 година представители на неуспешната кандидатура на Кейп Таун за тазгодишните Олимпийски игри обвиняват Славков, че им е предложил да осигури шест гласа срещу $10 000 всеки.

"Сънди телеграф" добавя, че освен със Славков управителният съвет на МОК се е занимал и със случая на индонезиеца Мохамад Хасан и е предложил Хасан да бъде изключен на сесията на пълния състав на МОК в Атина през идната седмица. Той е бил временно отстранен през май 2001, след като е бил осъден на шест години затвор в Индонезия по обвинения в корупция.

Още от България

Какво се крие зад истерията с "отнемането и продаването на деца"?