Британските власти засекретиха делото за смъртта на Литвиненко

Британските власти наложиха пълна забрана за предоставяне на медиите на каквито и да било сведения за хода на разследването за смъртта в Лондон на бившия офицер от руската федерална служба за сигурност Александър Литвиненко. Той почина в лондонска болница на 23 ноември, след като бе отровен от полоний. Това предаде във вторник ИТАР-ТАСС.

Пред агенцията официалният говорител на Скотланд Ярд е казала: “Никакви коментари, никаква информация за хода на разследването по делото “Литвиненко” британската полиция няма да предоставя”. Тя не е отрекла, че забраната има необичаен характер, което може да се приеме като свидетелство за извънредната важност на делото.

На свой ред Министерството на вътрешните работи на Великобритания е отказало пред ИТАР-ТАСС да коментира планираното второ посещение в Москва на група следователи. “Няма да коментираме това дело”, каза представител на министерството. “Разследването е изцяло в компетенциите на Скотланд Ярд”

По същото време стана известно, че редица живеещи в Лондон лица, включително магнатът Борис Березовски, са били предупредени от британските власти, че е възможно да бъдат разпитани от руски следователи за обстоятелствата за гибелта на Литвиненко.

Споделяне

Още от Свят