Британският дизайнер Алекзандър Маккуин се е самоубил

Британският дизайнер Алекзандър Маккуин се е самоубил

Известният британски дизайнер Алекзандър Маккуин се самоуби заради тежка депресия, след смъртта на майка си. Тази версия за кончината на моделиера, намерен обесен в четвъртък, изказват британските таблоиди.

За смъртта на майка си Джойс Маккуин Алекзандър съобщава в Туитър на 3 февруари. Минути по –късно той пише на читателите : "но животът трябва да продължи”. В следващите дни обаче дизайнерът оставя в микроблога си няколко съобщения, от които става ясно тежкото му емоционално състояние, отбелязва вестник "Сън”.

След четири дни самият той си признава, че много тежко понася кончината на майка си и благодари на приятелите за подкрепата. Тогава той пише, че тази седмица е била "дяволски трудна” и признава, че трябва по някакъв начин да се стегне и да продължи да работи.

Британската преса отбелязва, че Маккуин е поддържал много близки отношения с майка си и за него тя е била най-близкият му приятел. През 2004 г. в един вестник се появява интервю на Маккуин, където той отговаря на въпроси на майка си. На въпрос на Джойс за най-големия страх в живота му, отговорът е: "Да умра преди теб”.

Британските вестници напомнят, че през 2007 г. се самоубива близката приятелка на дизайнера- журанлистката Изабела Блоу. Смъртта ѝ също е голям удар за Маккуин.

Тялото на 40-годишния Маккуин беше открито в собствения му дом на Грийн стрийт в Лондон в четвъртък. Официалните причини за смъртта засега не са публикувани. На мястото на произшествието работят служители на Скотланд Ярд, които трябва да изяснят всички обстоятелства около смъртта на моделиера.

Маккуин си отиде от живота дни преди началото на Седмицата на висшата мода в Лондон, където трябваше да покаже свои модели. През март, на Седмицата на модата в Париж, трябваше да бъде показана новата му колекция. Освен това за 11 февруари беше планирано шоу на Алекзандър Маккуин в Ню Йорк. Това събитие беше отменено.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате да свърши служебното правителство?