Британският печат пак ни хвали като място за изгодни инвестиции в имоти

България, Франция и Турция "са горещите точки" за британците, които за първи път си купуват собствен недвижим имот, пише в неделя британският вестник "Обзървър", цитиран от БТА.

Британците, които искат да инвестират парите си в недвижим имот, могат да си купят апартамент с една или две спални за около 40 000 лири в Турция или за около 60 000 лири в България, а в Северна Франция все още могат да се намерят къщи на цена между 60 000 и 80 000 лири, казва британски експерт по недвижимите имоти, цитиран от изданието. За сравнение средната цена на къща във Великобритания е от 192 233 британски лири.

Изданието се позовава на Дейвид Смит от фирмата за недвижими имоти "Български мечти", занимаваща се с продажбата на имоти в България, който казва, че в последно време от имоти в България се интересуват доста британки на възраст между 20  и 30 години.

Една пета от британците, които искат да си купят имот за първи път, смятат, че ако се преместят да живеят в Източна Европа, ще водят по-евтин начин на живот, коментира в. "Обзървър".

Споделяне

Още от Имоти

Къде му е мястото на Бойко Борисов?