В скромна церемония със само 21 гости

Британският принц Джордж кръстен от седем покровители

Британският принц Джордж бе кръстен в сряда в църковна служба, като на скромната частна церемония след службата бяха поканени само 21 гости, предадоха световните агенции.

Синът на принц Уилям и Кейт Мидълтън, който е третият поред наследник на кралската корона, бе посветен във вярата от Кентърберийския архиепископ Джъстин Уелби. Това стана в присъствието само на най-близките роднини в кралския параклис на двореца от ХVІ век "Сейнт Джеймс" в центъра на Лондон.

Принц Джордж Александър Луи, който бе роден на 22 юли, има седем кръстника, които са приятели на родителите му.

Церемонията продължи 45 минути, към нея се присъединиха кралицата Елизабет ІІ, съпругът ѝ принц Филип, бащата на Уилям – принц Чарлз и съпругата му Камила, родителите на Кейт – Майкъл и Керъл Мидълтън, братът на Уилям – Хари, и сестрата на Кейт – Пипа.

При посвещението му във вярата принц Джордж бе поръсен с вода от река Йордан.

В стилен костюм на Алекзандър МакКуин и шапка на Джейн Тейлър Кейт изнесе на ръце новопокръстения принц, облечен в дълга кремава роба, която е реплика на изработена през 1841 г. дреха за кръщенето на най-голямата дъщеря на кралица Виктория. След това гостите се отправиха на чаено тържество, домакинствано от принца на Уелс в Клерънси Хаус.

Кръстници на бъдещия монарх станаха Емилия Жардин-Питърсън - приятелка на Кейт от училище, Уилям ван Кутсем - приятел от детството на принц Уилям, Оливър Бейкър, който следва заедно с двойката в университета "Сейнт Андрюс", Джулия Самюел - близка приятелка на покойната майка на Уилям принцеса Даяна, Джейми Лоутър-Пинкертън - бивш личен секретар на Уилям и Кейт, Ърл Гросвендор - син на херцога на Уестминстър. Единственият представител на кралската фамилия сред кръстниците е братовчедката на Уилям Зара Тиндал, която е съпруга на бившия британски ръгбист Майк Тиндъл.

Семейни снимки след кръщенето ще бъдат направени от фотографа Джейсън Бел и ще повтарят направените през 1894 г. на бъдещия крал Едуард VIII с баща му Джордж V, дядо му Едуард VІІ и кралица Виктория.

Очаква се тези снимки да бъдат публикувани с четвъртък сутринта.

Споделяне