Британският вътрешен министър: Борбата с корупцията у вас може да се подобри

Проблемите в борбата с организираната престъпност и корупцията в България могат да бъдат подобрени. Това каза министърът на вътрешните работи на Великобритания Чарлз Кларк след срещата си в сряда с българския си колега Румен Петков в София. Британският министър допълни, че вижда сериозен прогрес по този проблем.

Според него проблемите в начина на борба с престъпността, които Европейската комисия сочи, не са риск за нейното членство в ЕС.

Кларк каза още, че заедно с Румен Петков са се споразумели да работят за решаването на тези пробеми.

Искам да отправя послание към България, че Великобритания подкрепя колкото се може по-скорошното еврочленство на страната ви, заяви още министърът и допълни, че това е важно както за Европа, за самия ЕС и за България.

От своя страна Румен Петков посочи, че е информирал Чарлз Кларк за един от важните приоритети на МВР - недопускането на терористичен атентат в страната. Петков е уведомил британския си колега и за доброто сътрудничество и ефективната работа на МВР, Министерството на финансите и прокуратурата в борбата срещу фалшифицирането на пари и документи, и контрабандата.

Британският вътрешен министър заяви, че трябва да се работи в по-добро сътрудничество за борба с трафика на наркотици, хора, прането на пари, подобряването на работата на граничните пунктове, контрола по биометричните данни, визите и паспортите, както и борбата с тероризма.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?