Британско изследване: Пиенето и храната са най-евтини в Слънчев бряг

Британско изследване: Пиенето и храната са най-евтини в Слънчев бряг

Българският курорт Слънчев бряг предлага най-евтини напитки и храна в сравнение с още 14 дестинации, предпочитани от британците за лятна почивка. Най-евтино излиза лятната ваканция в турския Мармарис, където храната и напитките са по-скъпи, но за сметка на цените на плажните принадлежности и атракциите на плажа. Това показва изследване на британската компания "Пост офис" (Post Office), публикувано в неделя.

Според него най-скъпо излиза почивката в Ница, Франция, а най-много разходи за храна и напитки ще имат туристите в Соренто, Италия.

Според британската компания Слънчев бряг предлага най-добра сделка за лятна почивка, тъй като основните разходи на туристите са за пиене и храна. Това е и перото, по което те най-често харчат повече от предвиденото. "Семействата харчат средно по 336 паунда в ресторанти, барове и магазини. Единственото място, където лесно могат да намалят този разход е Слънчев бряг, България, където цените са с 14% по-ниски в сравнение с миналото лято и това прави тази дестинация най-бюджетната", пише в изследването.

Според него бутилка бира в Слънчев бряг струва 0.72 паунда, чаша вино – 1.21 паунда, а семеен обяд или вечеря за четирима излиза 28.51 паунда. Така средният разход, който включва и чаша кафе и безалкохолна напитка е 32.13 паунда. Четири пъти по-скъпо излизат същите неща в Соренто, Италия, и Ница, Франция, където напитките и храната са най-скъпи.

Британският таблоид "Сън" използва данните на "Пост офис", за да препоръча Слънчев бряг като най-евтината дестинация за алкохолен туризъм.

Изследването на британската компания показва, че най-евтино излиза ходенето на плаж в турския курорт Мармарис. Средната цена там е 34.39 паунда и включва купуването на плажни принадлежности, цената за шезлонг и чадър на ивицата, на слънцезащитен крем, репелент, сладолед, както и на водни атракции като водно колело и теглене с надуваем банан. На плажа в Слънчев бряг разходите за тези неща са почти 50 паунда.  Разликата с Мармарис идва основно от по-скъпите у нас принадлежности за плуване като маска и шнорхел, от цената за чадър, който е безплатен в Турция, както и от доста по-скъпите плажни атракции.

По тези показатели най-скъпо излиза ходенето на плаж в Ница, както и в Задар, Хърватия, Ибиза, Испания и Соренто, Италия.

На фона на поредното проучване, което посочва Слънчев бряг като евтина дестинация за британските туристи, все още тече поредният скандал с агресивно поведение от страна на български хотелиер към туристи. Този път става въпрос за израелци.

Ден, след като израелски телевизии разпространиха запис от грубото отношение на управител на хотел в Слънчев бряг към туристки, още едно момиче се оплака от агресия от страна на същия мъж. Израелката Еден Доквин разказа пред бТВ, че е била следена, обиждана и псувана от управителя на хотела. Предполага, че причината е националността ѝ. Тя е подала жалба в полицията.

Споделяне

Още по темата

Още от България