Британското правителство готви закон срещу имиграцията

Британското правителство готви закон срещу имиграцията

Британското правителство има намерение през есента да внесе за обсъждане в парламента нов законопроект за имиграцията, предаде Франс прес, като се позова на Грег Кларк, държавен секретар за комуникациите в британското правителство.

Проектът предвижда собствениците на имоти, които ги дават под наем на незаконни имигранти, да бъдат съдени. Ако наемодателите не са проверили какъв е статутът на техните наематели, те могат да получат до пет години затвор.

Предвиждат и мерки за запор на заплатите на работниците, наети незаконно.

Проблемът с имиграцията поражда все повече безпокойство във Великобритания. Опитите на хиляди мигранти да преминат през тунела под Ламанша от Франция във Великобритания в последните седмици засили исканията във Великобритания да се вземат повече мерки, за да се спре имигрантският поток.

Вчера в статия във френския в. "Журнал дю диманш" вътрешните министри на Франция Бернар Казньов и на Великобритания Тереза Мей подчертаха, че "тази ситуация е абсолютен приоритет за тях и че британското и френското правителство са решени да се справят заедно с нея".

Споделяне

Още по темата

Още от Европа