Британското правителство обяви нови мерки срещу незаконната имиграция

Британското правителство обяви нови мерки срещу незаконната имиграция

Британското правителство предложи нови мерки за контрол върху притока от незаконни мигранти на входа на тунела под Ламанша и опитите им да преминат във Великобритания, съобщи Франс прес.

"Смятам, че сме на път да поемем контрол над ситуацията. Регистрирахме пик миналата седмица, но оттогава броят на мигрантите намаля", заяви британският външен министър Филип Хамънд след съвещание на правителствения кризисен комитет "Кобра". Приехме определени мерки в сътрудничество с френските власти и управата на "Евротунел", които вече дават резултат и чийто ефект ще се удвои в следващите един-два дни, увери министърът.

От вчера английски граничари действат в командната зала на тунела под Ламанша. Допълнителна охрана от около сто души се очаква да бъде разположена на терминала в Кале.

Загрижено да прояви твърдост по проблема, правителството предложи също собственици, които отдават под наем жилище на незаконни имигранти, да може да бъдат осъждани на затвор. Мярката е включена в нов законопроект за имиграцията, който правителството ще представи в парламента през есента, съобщи вчера Грег Кларк, държавен секретар в министерство на общностите и местната власт.

Споделяне

Още по темата

Още от Европа