Британското външно министерство се е интересувало от мораториума върху земята

Българският посланик в Лондон Константин Димитров е бил на среща в британското министерство на външните работи, където е разговарял за решението на Народното събрание да поиска удължаване на мораториума за продажба на земеделски земи, съобщи в петък "Дневник", позовавайки се на свои източници.

По време на срещата, която засегнала различни въпроси от двустранните отношения, представители от дирекция "Европа" в министерството са поискали да научат повече подробности за предложението за удължаване на мораториума.

Те получили уверения от българската страна, че става въпрос за популистко решение, че предложението на парламента вече се разглежда от Конституционния съд и най-вероятно ще бъде отхвърлено.

Попитани за тази среща и за разговора за мораториума от българското посолство в Лондон отказали да коментират, като заявили, че посланик Димитров не може да споделя с представителите на медиите съдържанието на проведени от негова страна служебни разговори с негови партньори.

От посолството на Великобритания в София обаче потвърдили за "Дневник", че е имало такава среща и на нея е бил обсъден въпроса за мораториума за продажба на земя на чужденци: "Можем да потвърдим, че българският посланик във Великобритания Константин Димитров се срещна с директора на външното министерство за Европа Виджай Рангараджан. Те разговаряха по редица въпроси от общ интерес между България и Великобритания, сред които беше и скорошният вот в българския парламент за удължаване на преходния период на ЕС за мораторуима за продажбата на земи на чужденци".

Споделяне

Още по темата

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?