Британците притежават 400 хиляди имота зад граница

Британците притежават над 400 хиляди недвижими имоти извън границата на Обединеното кралство, съобщи World of Property, като се позова на изследването, извършено от компанията “Savills Research” заедно със сайта Holiday-Rentals.co.uk. На англичаните, сравнено с останалите граждани на Великобритания, се падат три от всеки четири закупени зад граница имоти.  

Обемът на придобитите от гражданите на Острова имоти зад граница за последните десет години е нараствал с 9% всяка година. Общата стойност на придобитата собственост достига 52 млрд. паунда (104 млрд. долара).

Най-предпочитаните страни за покупката на къщи, апартаменти и парцели са Франция и Испания. На тях се падат 56% от всички сделки. През 2000 година 82% от британците, инвестирали в недвижимости зад граница, са купували имоти в пет страни – Франция, Испания, Италия, Португалия и Кипър. В края на 2006 г. на петте страни вече се падат само 63% от сделките.    

Най-доходоносна страна за отдаване под наем на имот се счита Хърватия, показва проучването сред британските купувачи на имоти. Рентният доход там достига 5.8%, докато в Испания той е едва 2.4%.

Освен Франция и Испания популярни сред британците остават САЩ, Португалия, Италия и България. Едва 12% от британците биха инвестирали в имот извън Европа и САЩ, показва още изследването.

Споделяне

Още от Имоти

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?