Британците стартират разяснителна кампания за защита при терористични нападения

Британското правителство стартира информационна кампания, чиято цел е да се помогне на хората да се подготвят за терористични нападения и бедствия, като големи пожари или наводнения.

Брошурата със съвети за гражданите ще бъде изпратена до всяко британско домакинство, а от понеделник започват и серия радио и телевизионни информационни програми.

В книжката, която съдържа 22 страници, са дадени съвети за оказване на първа помощ, полезни телефонни номера, както и практически съвети, като това да се складират запаси от вода, консерви и батерии.

Вътрешното министерство съобщи, че кампанията е в отговор на резултати от проучване, което показва, че хората се нуждаят от повече практически съвети, предаде Би Би Си.

Министерството посочи, че кампанията не е в отговор на актуална специфична заплаха. "Към момента не смятаме, че има предстояща заплаха (от терористичен акт), но трябва да можем да се защитим. Това, което се опитваме да направим, е да предоставим информация, която е лика за разбиране, много практична и приложима", каза Каролин Флинт.

Книжките описват и каква по принцип е опасността от терористично нападение.

Информационната кампания ще струва около 15 милиона долара.

Споделяне

Още от Свят