Бритиш Еъруейз отчита загуби от 45 милиона британски лири

Бритиш Еъруейз обяви днес, че загубите на компанията преди облагане са 45 милиона британски лири (72 милиона долара) през трите месеца, приключили на 30 юни т.г., предадоха Ройтерс и АП. Пазарът се опасяваше, че компанията може да отчете още по-големи загуби, уточнява Ройтерс.

Според ръководството на въздушния превозвач стачката на летище Хийтроу вероятно ще струва 30 до 40 милиона британски лири (48 - 64 милиона долара). Причините за загубите, посочени от компанията, са ниските икономически темпове на глобално равнище, войната в Ирак и епидемията от тежък остър респираторен синдром.

За същия период на миналата година БЕ е имала печалба преди облагане от 65 милиона британски лири. Това е период на най-големи изпитания в историята на авиацията, заяви главният изпълнителен директор на компанията Род Едингтън.

Вчера бе постигнато споразумение между Бритиш Еъруейз и синдикатите, за да се прекрати социалният конфликт между ръководството на компанията и нейните служители. Това споразумение би трябвало да означава край на заплахите за стачка, които бяха отправени през най-натоварения месец на годината.

То стана факт дойде след продължили дни наред преговори между трите основни синдиката и представителите на компанията. Наземните служители на летище Хийтроу бяха напуснали без предупреждение работните си места на 18 юли вечерта в знак на протест срещу въвеждането електронна система за контрол на работното време на персонала, припомня Ройтерс.

По БТА

Още от Бизнес