"Бритиш еъруейз" помоли служителите си да работят без пари

"Бритиш еъруейз" помоли хиляди свои служители да работят един месец безплатно, за да помогнат за оцеляването на компанията, съобщиха световните агенции във вторник.

Молбата е изпратена по електронен път до повече от 30 000 работници.

Изпълнителният директор "Бритиш еъруейз" Уили Уолш вече се съгласи да се откаже от заплатата си за юли в размер на 61.000 лири, съобщи ББС.

"Скай нюз" отбелязва обаче, че синдикатите са реагирали остро на молбата. "Уолш може да си позволи да работи без пари, но не и нашите членове", коментира синдикален говорител. Служителите на компанията трябва до 24 юни да съобщят дали са готови да последват примера на началника си.

Освен това ръководството на компанията моли служителите ѝ да работят на непълен работен ден или да си вземат между месец и година неплатен отпуск.

В писмото е подчертано, че изборът на работниците е изцяло доброволен, но идва в момент, в който компанията се готви да съкрати 2 000 работни места.

Миналия месец "Бритиш еъруейз" обяви рекордна годишна загуба – 401 милиона лири. През последните седмици ръководството на "Бритиш еъруейз" е в разговори със синдикатите, за да се намерят опции за спестяването на средства, припомня ББС.

Споделяне

Още от Свят