Броят на новите заразени с коронавируса в Русия нарасна до нивата от юни

Броят на новите заразени с коронавируса в Русия нарасна до нивата от юни

Броят на новите заразени с коронавируса за едно денонощие в Русия достигна максимум от 12 юни, съобщи днес националният оперативен щаб за борба с инфекцията, цитиран от ТАСС.

С регистрираните 8945 случая общият им брой в страната е достигнал 1 185 231. Русия е на четвърто място в света по този показател след САЩ, Индия и Бразилия.

169 души са починали от коронавирусна инфекция в Русия за изминалите 24 часа. Смъртните случаи в страната общо са 20 891 - 1,76 процента от всички регистрирани заразени.

5985 човека с коронавирусна инфекция са оздравели през последното денонощие. Общият брой на възстановилите се в Русия е достигнал 964 242 - 81,3 процента от всички регистрирани заразени.

Кметът на Москва Сергей Собянин нареди днес на работодателите да прехвърлят поне 30 процента от служителите си към дистанционна работа, за да бъде спряна заразата от коронавируса, предаде Ройтерс.

В момента заразените в руската столица се увеличават с около 2000 дневно.

В блога си Собянин отбеляза, че в Москва броят на настанените в болница с Ковид-19 се увеличава с около 5000 седмично и делът на децата за пръв път е надхвърлил 19 на сто.

Собянин каза, че от понеделник, 5 октомври, работодателите трябва да поискат от поне 30 процента от персонала си да работи от вкъщи. Това се отнася и за всички служители над 65 години и хронично болните.

Кметът изрази надежда, че тези мерки ще са достатъчни за спиране на ръста на заразата и няма да се наложи вземането на по-строги мерки.

Москва, която по-рано през годината стана епицентър на заразата с коронавирус в Русия, регистрира 2424 случаи за последното денонощие, казаха днес властите.

Споделяне

Още от Коронавирус