Броят на заразените с коронавирус в Индия надхвърли 900 хиляди

Броят на заразените с коронавирус в Индия надхвърли 900 хиляди

Броят на заразените с новия коронавирус в Индия е нараснал през последното денонощие с 28 498 и е достигнал 906 752, съобщи днес министерството на здравеопазването, цитирано от Асошиейтед прес.

Страната е на трето място в света по брой случаи след Съединените щати и Бразилия.

За изминалото денонощие от Covid-19 в Индия са починали 553 човека. Общият брой на смъртните случаи в страната от причиняваното от новия коронавирус заболяване вече е 23 727.

Заразените са се увеличили с близо 100 000 само през последните четири денонощия.

Броят на оздравелите превишава с почти 260 000 този на активните случаи.

Ограничителните мерки срещу коронавируса в Индия до голяма степен бяха отменени и коронавирусът се разпространява с бързи темпове, което принуди няколко големи града да наложат частична карантина.

В Пуна, Южна Индия, днес бе въведена 10-дневна карантина в опит да бъдат прекъснати веригите на предаване на заразата. Само на обектите от първостепенно значение като млекарниците, аптеките, болниците и спешните служби ще е разрешено да работят.

На осем от 28-те индийски щати, сред които най-тежко засегнатите - Махаращра, Тамил Наду и Делхи - се падат близо 90 процента от случаите на коронавирус в страната.

Големият щат Бихар в Северна Индия обяви днес, че връща карантината за периода от 16 до 31 юли за своите близо 120 милиона жители, предаде Франс прес.

Това е най-голямата локална карантина в Индия от вдигането на общонационалната в началото на миналия месец.

Споделяне

Още от Коронавирус

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?