Броят на заразените с коронавируса в Швеция надхвърли 75 800 души

Броят на заразените с коронавируса в Швеция надхвърли 75 800 души

Броят на заразените с новия коронавирус в Швеция нарасна с 928 от 10 юли, като достигна 75 826 души, съобщиха местните здравни власти.

Броят на смъртните случаи е нараснал с 10 и е достигнал 5536 души. 2475 заразени са подложени на интензивна терапия.

Шведското правителство взе решение да затвори границите си за чужденци, които не живеят в ЕС. Жителите на страната се призовани да не се събират повече от 50 души на едно място. Властите препоръчаха и да се премине към дистанционно обучение за учениците от горните класове, университетите и курсовете за възрастни. Детските градини и останалите класове продължават занятията си.

В страната не е въвеждана национална или регионална карантина, магазините останаха отворени. По-късно правителството съобщи, че препоръките за дистанционно обучение се отменят от 15 юни, така че университетите и учениците от горните класове ще могат да се върнат в учебните стаи от есента. От 14 юни се провеждат и спортни събития, но само на открито и без зрители. От 13 юни са отменени ограниченията за пътувания в страната, а от 30 юни - ограниченията за пътувания в 14 европейски страни.

Броят на заразените в Дания от петък е нараснал с 91, достигайки 13 037. Броят на смъртните случаи нарасна с един, като достигна 610 души. В момента в датските болници се намират 18 заразени, от които 6 са в интензивните отделения.

В Норвегия броят на заразените се увеличи с четирима за последните 24 часа, като достигна 8981 души, съобщиха здравните власти. За последната седмица новорегистрираните случаи за един ден бяха под 15 души. Броят на починалите в страната е 252, четирима пациенти се намират в болница.

Споделяне

Още по темата

Още от Коронавирус