Броят на заразените във Великобритания скочи с 35 на сто за 1 ден

Броят на заразените във Великобритания скочи с 35 на сто за 1 ден

Броят на хората, дали положителен тест за коронавирус във Великобритания, е достигнал 2626, съобщи в сряда министерството на здравеопазването, цитирано от Ройтерс.

Това е е увеличение с 676, или 35 процента, спрямо вчера. Досега смъртните случаи от причиняваната от коронавируса инфекция КОВИД-19 в страната са 71, отбелязва Ройтерс.

Разширяващата се епидемия даде отражение и върху работата на парламента. Днес, сряда - традиционния ден, в който премиерът отговаря на въпроси на депутати и в залата кипят страсти - този път бе необичайно спокойно. Депутатите бяха насядали на разстояние 1-2 м един от друг, право да задават въпроси имаха само предварително записалите се, а и присъстващите бяха доста по-малко от друг път.

Британското правителство предупреди днес всички британски туристи в Испания да напуснат страната, след като правителството в Мадрид обяви, че започва поетапно затваряне на всички хотели с цел да попречи на разпространението на коронавируса. Говорител на британското външно министерство посъветва пристигналите в Испания британци да се свържат със своите туроператори или авиокомпании, за да уредят връщането си в родината преди вторник.

Шотландия междувременно обяви, че от петък затваря всички училища. Премиерката на британската автономна провинция Никола Стърджън предупреди, че те вероятно няма да отворят преди края на учебната година.

Уелс също каза, че може да затвори всички училища в петък.

Споделяне

Още по темата

Още от Европа

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?