Брус Спрингстийн се усъмни, че Тръмп може да е годен за президент

Брус Спрингстийн се усъмни, че Тръмп може да е годен за президент

Популярният американски музикант и поет Брус Спрингстийн постави под съмнение дали новоизбраният президент Доналд Тръмп е годен за най-високия пост в САЩ, съобщи Асошиейтед прес.

В интервю за сатиричното шоу "Дабъл ю Ти Еф", разпространявано като подкаст в интернет, той заяви пред популярния му водещ, сатирика и продуцент Марк Марън, че разбира защо Тръмп е бил избран за президент на изборите през ноември.

Според него републиканците са се заиграли със страховете на работническата класа от промените в икономиката, от увеличаващото се многообразие (в света) и от терористичната групировка "Ислямска държава".

Спрингстийн, който е виден активист на Демократическата партия и често се появяваше редом до нейния кандидат за президентския пост Хилари Клинтън по време на предизборната кампания, каза, че и преди се е чувствал отвратен от избори, "но никога, никога досега не е изпитвал такъв страх, както сега".

Музикантът казва, че смята да даде най-доброто от себе си, за да вложи макар и скромен принос в борбата за запазване на идеалите на Съединените щати.

Споделяне

Още от Свят