Брюксел обяви конкурса за здравна журналистика за 2013 г.

Европейската комисия отвори в петък “виртуалната врата“ за журналистите от целия Европейски съюз, които желаят да участват в церемонията по връчването на годишната награда за здравна журналистика.

Победителите могат да получат награди под формата на признание в ЕС и парични премии за изключителни постижения в здравната журналистика като изпратят свои статии онлайн до 30 септември 2013 г.

Журналистическата награда, вече в своето пето издание, има за цел да стимулира и възнаграждава висококачествената журналистика, която повишава осведомеността относно доброто здраве, здравеопазването и правата на пациентите.

За наградата могат да се състезават 28 европейски държави, с оглед на присъединяването на Хърватия на 1 юли.

Тонио Борг, комисар по въпросите на здравеопазването, заяви: “Журналистите играят ключова роля в осведомяването на европейците относно здравни въпроси. Независимо дали става въпрос за грижи за здравето, права на пациентите или за това как да се ориентирате в здравната система, журналистите са тези, които могат да информират гражданите. Затова журналистите в ЕС се приканват, за пета поредна година, да “станат победители в конкурса на ЕС за здравна журналистика““.

Споделяне

Още от Европа

Кой е най-добрият вариант след падането на кабинета "Петков"?