Брюксел затваря баровете и кафенетата за месец

Брюксел затваря баровете и кафенетата за месец

Общинските власти в Брюксел решиха днес за месец да затворят баровете и кафенетата в града като мярка срещу тревожното нарастване на броя на новозаразените с коронавирус, съобщиха местни медии, цитирани от БТА в сряда.

Ограниченията ще обхванат също работата на непрофесионалните спортни зали и залите за събития. Уточнява се, че болниците в белгийската столица са препълнени и се налага да спрат част от изпълнението на другите си задължения, за да поемат новите случаи на заразени. Лабораториите за изследване за болестта също съобщават, че работят на предела на възможностите.

Забранява се поне до ноември консумацията на алкохол извън домовете, като всеки е съветван да не общува с повече от трима души извън семейния кръг. Мерките не засягат работата на ресторантите, но въвеждат ограничение тези заведения да затварят в 23.00 часа. Според местните власти Брюксел се нарежда на второ място в ЕС след Мадрид в броя на новозаразените.

По последни данни 10 092 са починали в Белгия от Ковид-19 от началото на епидемията. Заразени са били 134 291 души, а 3,4 милиона са изследвани.

Споделяне

Още от Коронавирус