БСК отрече да смята да сменя Сашо Дончев като председател

БСК отрече да смята да сменя Сашо Дончев като председател

Българската стопанска камара (БСК) заяви, че няма основания за смяна на бизнесмена Сашо Дончев като председател на организацията заради скандала след срещата му с главния прокурор Сотир Цацаров.

Изявлението на камарата дойде сред заседание на управителния ѝ съвет, което породи медийни спекулации, че се готви отстраняването на Дончев от поста.

Организацията обаче обяви, че то е било насрочени преди повече от месец и е била посветена на бъдещата ѝ работа, по предвид обстоятелствата е била засегната и темата със срещата председателя на организацията с главния прокурор, след която двамата си размениха обвинения за натиск.

Дончев е представил пред членовете на Управителния съвет на БСК детайлна информация за събитията около въпросната среща и отговорил на всички поставени въпроси, пише в съобщението на камарата, но не се дават повече подробности.

Организацията повтори позицията си от преди дни, че управата ѝ не е упълномощавала Дончев за срещата и няма основания да се смята, че той е търсил среща с Цацаров в качеството си на шеф на БСК.

Отново се посочва, че управата на камарата осъжда и се противопоставя на всеки опит на публични фигури да търсят решения на отделни проблеми по начин, различен от утвърдените законови и обществени норми на открит диалог и публичност.

Споделяне

Още по темата

Още от България