БСП-активисти атакуват социалните мрежи и новинарските форуми от 2011 г.

Активисти на БСП, маскирани като граждани, водели онлайн битки с "партизански подход" под форумите на медии и в социалните мрежи по време на кампанията на местен и президентски вот 2011 г. Това става ясно от публикация на сайта "Биволъ". Медията се позова на документ, от който става ясно, че социалистите се опитват да имитират "активно гражданско участие във вече функциониращи надпартийни страници", които да бъдат превзети с цел "да се създават настроения и да се разпространяват слухове".

В документа, изготвен през март 2011 г. от политическия консултант на младежкото БСП Любомила Тотина, подробно е разписана технологията за черен и бял пиар на местно ниво, която в резюме се състои в това да "плюем по ГЕРБ, без да казваме колко сме велики", съобщават още "Биволъ".

Още през март, осем месеца преди изборите, е спусната задача за включване в социалната мрежа Фейсбук: "във всяка община да се подбере най-активната група и наши хора да публикуват активно в нея".

На финалния етап през септември 2011 г. се предвижда "активизиране на максимален брой доброволци за писане на коментари в интернет".

Любомила Тотина е активист на младежката организация на БСП и пиар-експерт. Тя е също така собственичка на рекламната агенция "Оупън майндед". Тотина е близка с депутата от БСП – Кирил Добрев. Тя участва в управлението на фирмите "Сградостроител" и "Сградостроител- Инвест", в които в миналото Кирил Добрев е притежавал акции. Чрез фондация на името на покойния бивш вътрешен министър Николай Добрев (баща на Кирил Добрев) тя е регистрирала сайта "Аргументи", трибуна на проекта на Първанов "АБВ", който замря малко след създаването му.

Към момента за никого не е тайна, че почти всички партии ползват т.нар. "платени хейтъри" във форумите на по-големите медии. Този тип коментатори се отличават с особеността, че почти никога не коментират по същество написания текст, а се фиксират върху личностите, споменати в него.

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?