БСП, Атака и Шаренкова ще наблюдават изборите в Русия

БСП, Атака и Шаренкова ще наблюдават изборите в Русия

Видни представители на БСП и Атака ще прекарат следващите дни в Русия, за да наблюдават президентските избори. Повечето от тях са поканени като международни наблюдатели на вота. Визитите им са по покана на Съвета на федерацията, на руската Дума или по партийна линия.

От Народното събрание за Москва вече е отпътувал председателят на комисията по икономическа политика Петър Кънев. От пресцентъра на БСП съобщиха, че други депутати от БСП, командировани в Русия, са Христо Проданов и Пенчо Милков.

Шефът на софийската организация на БСП Калоян Паргов също е в Русия. С Паргов ще пътува и заместничката му в столичната структура на левицата Ваня Добрева.

Гост на Русия за изборите ще е и председателката на Форума "България-Русия" Светлана Шаренкова - по поката на руската Дума. Тя ще следи изборния процес в Санкт Петербург.

Освен социалистите гост на руската Дума ще бъде и делегация на друга проруска партия у нас – Атака. С лидера ѝ Волен Сидеров заминават зам.-председателят на Народното събрание Явор Нотев и депутатът Десислав Чуколов.

От пресцентъра на БСП обясниха, че поканите към техите представители са в качеството им на депутати и членове на ръководството.

Споделяне

Още от България