БСП: Борисов се крие зад Кунева и Бъчварова за бежанците

Атанас Мерджанов, сн. БГНЕС

"Правителството продължава да подценява проблема с бежанците в България". Това заяви говорителя на БСП Атанас Мерджанов, чиято позиция разпространи партийният пресцентър.

Според него премиерът Бойко Борисов се е скрил зад вицепремиерите Меглена Кунева и Румяна Бъчварова, които не могат да се справят с подобно предизвикателство.

"След специално проведена оперативка със своите министри, премиерът дори не се яви да оповести своите решения. Може би, защото решения няма. Продължаваме да мислим, че нечии големи началници ще се справят с бежанската вълна вместо нас", посочва Мерджанов.

Вицепремиерите Кунева и Бъчварова са натоварени с огромно предизвикателство, с което не могат да се справят и не му прави чест на Борисов да се крие зад тях, казва още той.

"На специалния си брифинг правителството приветства новата програма на Европейската комисия, според която в България ще пристигнат над 2000 бежанци от други страни-членки на ЕС. Тази позиция не отчита факта, че ние сме гранична страна и че при нас бежанският поток не се очаква да спре", пише още в коментара на Мерджанов.

Според него за България не е следвало да се определят нови квоти за прием от вътрешността на Съюза, а да ѝ се помогне да посрещне наплива, който идва отвън.

"Това е криво разбрана солидарност, защото тези нови 2000 души не искат да живеят у нас. Как ще ги задържим тук? Насила?", посочва Мерджанов.

Споделяне

Още по темата

Още от България