БСП дари Фандъкова с правилник за редене на павета от 1936 г.

Паргов показва правилника за редене на павета от 1936 г.

БСП подари на столичния кмет Йорданка Фандъкова правилник за редене на павета от 1936 г., за да ѝ служи като учебник. Това стана по време на заседанието на Столичния общински съвет в четвъртък.

Поводът за подаръка са последните ремонти, заради които общината беше критикувана от граждани и неправителствената организация "Спаси София".

"Това е нещо като принос от групата на БСП-София в помощ на г-жа Фандъкова в тежката ѝ задача по запазването и пренареждането на паветата в София", каза лидерът на социалистите Калоян Паргов. Според него липсва достатъчно контрол и експертност в работата на кмета и на Столична община.

Паргов обясни, че преди повече от 80 г. в София са се вълнували от това как трябва да се редят павета ефективно, така че настилката да не бъде нарушавана и затова са написали правилник.

"Ние считаме, че този правилник трябва да влезе в употреба и да служи на г-жа Фандъкова и Столична община като учебник по редене на павета, за да може да се обучат те, да се обучат и тези, които правят каменно-паважни настилки, и да знаят, че не е много лесна работа и това е било занаят", каза още Паргов.

Споделяне

Още по темата

Още от България